wrapper

Данас је у просторијама Општине Раковица одржан састанак  Федерацијe европских карневалских градова Србије којим је председавао нови председник и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

На састанку је усвојен извештај са изборне скупштине Федерације европских карневалских градова Србије.
Такође, расправљало се о визији и предлогу даљих активности Федерације. Изнети су бројни предлози како би се унапредио рад Федерације, побољшала промоција и подигао квалитет карневала у Србији.
Осим тога на састанку се говорило и о припремама за наступ српске Федерације на конференцији Европских карневалских градова који ће се у јуну одржати у Турској.
Испред Раковице састанку су присуствовали и чланови Борда Федерације европских карневалских градова Србије Снежана Предојевић, Бојан Богдановић, Александар Васовић и Верица Милетић.
Федерација европских карневалских градова (FECC) је једна од највећих манифестационих организација у Европи и свету са више од 600 чланица. Први карневал у Раковици је одржан 2013. године када је Раковица примљена у Федерацију европских карневалских градова.

Председник Федерацијe европских карневалских градова Србије др Горан Цветановић овом приликом истакао је да у Србији тренутно 9 градова организује карневале и да се настоји да их у наредном периоду буде више.

„Како бисмо унапредили присуство у јавности и у континуитету повећавали квалитет српских карневала, неопходно је унапредити њихову “видљивост”. У том циљу бисмо уредили савремени промотивни материал, и дуго најављивани сајт. Непрекидно ћемо, довођењем атрактивних група из иностранства тежити подизању квалитета, такође ћемо користити искуства других у организацији, потом организовати радионице за израду маски и алегоријских возила.

Потенцијалне учеснике треба привлачити на различите начине, а поред нашег традиционалног гостољубља, треба их мотивисати и неким ситним поклонима нпр. беџевима, брошевима, привесцима. FECC Србије би морао, попут других националних удружења, да има јединствени, а јефтин сувенир. Заслужним појединцима из земље и иностранства би се додељивале и меморијалне медаље или плакете. Њихова количина би била ограничена за сваку годину, а додељивале би се по критеријумима које утврдимо“ рекао је Цветановић у свом излагању на данашњем састанку.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија