wrapper

Данас је почело друго полугодиште школске 2018/2019 године и градоначелник Лесковца, Горан Цветановић, одржао је састанак са директорима основних и средњих школа са територије града Лесковца.

На самом почетку састанка приказан је филм о улагањима локалне самоуправе у просвету.

„На нама је, а када кажем ми, мислим на људе на одговорним функцијама, али и на свима вама, као просветним радницима, да деци усадимо љубав према књизи и образовању. Зато што само образовани могу крчити свој пут кроз живот и бити стабилан стуб друштва на којем су биле ослоњене, на којем се ослањају, и на којем ће се увек ослањати људска цивилизација. Адекватан систем образовања треба да буде доступан свима, атрактиван, ефективан, функционалан, да постави основу за даље учење и континуирано оспособљавање,“ – рекао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Градоначелник је притом истакао да ће се наставити са улагањима у школе.

„Поред редовног одржавања објеката, уређиваће се фасаде, побољшавати системи грејања, извршиће се санација санитарних чворова како би ученици имали адекватне хигијенске услове.

У основној школи у Грделици уредиће се спратни део са улагањем од скоро 2 милиона динара. Школе Светозар Марковић, Бора Станковић у Вучју и Десанка Максимовић у Грделици добиће нове ограде и за те намене биће издвојено укупно 9,6 милиона динара.

Дуже време проблем је представљао оштећени плафон у школи у Вучју. У његову санацију у овој години биће уложено преко 4 милиона динара. Школу у Манојловцу од ове године красиће нови прозори са улагањем од 4,6 милиона динара.

Спортски терени биће изграђени у медицинској и основној школи у Печењевцу. За те намене локална самоуправа ће издвојити 11, 5 милиона динара.

Велики пројекат који нас очекују у 2019. години и који финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима је реконструкција и енергетска санација Туристичко угоститељске школе у вредности од 119 милиона и енергетска санација објекта школе Васа Пелагић са укупном вредношћу од 218 хиљада који финансирају ЕУПРО и град.

Очекује нас и друга фаза реконструкције објекта ОШ Јосиф Костић.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија