wrapper

Јуче је у кабинету заменика градоначелника Лесковца одржан састанак руководства националног Савета ромске националне мањине са предстаницима градске управе.

Делегацију Савета чинили су председник Савета Далибор Накић, потпредседник Савета задужен за југ Србије Звездан Рамић и генерални секретар, Дејан Влајковић, а представници Града били су: Јасмина Ранђеловић – заменица градоначелника Лесковца, Саша Младеновић – шеф одељења друштвених делатности и Владимир Бранковић – градски већник и потпредседник Савета за безбедност.

Разговарало се о формирању Канцеларије за инклузију Рома, будућој сарадњи између града Лесковца и Националног Савета Рома, а највише о безбедносној ситуацији после немилих инцидената у предходној недељи.

Након састанка са представницима града, руководство Савета обишло је ромско насеље Подврце у којем живи око три хиљаде житеља ромске националности. Посета је започета обилском Дома културе Рома, где је обављен састанак са директором Срећком Живковићем, одборницима у Скупштини Града Игором Јакуповићем и Јанушем Алиловићем, секретаром Дома културе Србом Бактеровићем као и са многобројним становницима насеља.

Ромска заједница у Лесковцу ужива велику подршку градоначелника др Горана Цветановића и комплетног руководства града Лесковца, закључили су представници националног Савета ромске националне мањине.

Немили догађаји који су се десили у предходној недељи јесу изоловани инциденти који су сасечени у корену. Безбедносна ситуација је сада стабилна и на високом нивоу, додали су они.

Национални Савет Рома подржаће рад Дома културе, као и иницијативе и пројекте који се буду тицали подизања квалитета живота Рома у Лесковцу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија