wrapper

Данас је одржана 23. седница Градског штаба за ванредне ситуација на којој су чланови Штаба упознати са Закључком Владе Републике Србије којим се уређује начин информисања становништва о стању и последицама заразне болести COVID-19 по којем је обавештење јавности о стању и последицама заразе задужен Кризни штаб на челу са председницом Владе или лица која овласти Кризни штаб. У складу са Закључком Владе градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић и Градски штаб за ванредне ситуације града Лесковца ће све информације у вези стања и последица заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-Co-V-2 на територији града Лесковца усмераваће искључиво ка Кризном штабу за сузбијање заразне болести COVID-19 на чијем је челу председница Владе Републике Србије, који ће, потом, обезбедити да се изврше неопходне провере и предузму одговарајуће мере на правовременом и тачном информисању јавности.

Након тога усвојена је измена закључка донетог на 22. седници Штаба у вези са расподелом и издвајањем новчаних средстава која ће бити опредељена за набавку основних животних намирница и средстава за хигијену, ради поделе пакета корисницима пензија на територији града Лесковца са износом пензија до 30 хиљада динара. У закључку се додаје да ће новчана средства бити издвојена и за набавку основних животних намирница и средстава за хигијену и корисницима права на новчану социјану помоћ, права на додатак за помоћ и негу другог лица и права на увећани додатак за помоћ и негу другог лица на територији града Лесковца.

Најзад, усвојена је одлука по којој су Градска управа, јавна и јавно-комунална предузећа и установе чији је оснивач град, у обавези да своје возаче који нису радно ангажовани ставе на располагање свим здравственим установама на територији града Лесковца (Општој болници и Дому здравља Лесковац) како би се омогућило несметано функционисање ових установа у условима ванредног стања.

По овој тачки говорио је директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић који је упутио молбу да возачи који се ставе на располагање здравственим установама немају хроничне болести зато што ће долазити у контакт са потенцијалним оболелима и истакао да ће они бити ангажовани минимум 28 дана у болници.

zakljucak uskladjivanje sa zakljuccima Vlade RS 1

zakljucak uskladjivanje sa zakljuccima Vlade RS 2

zakljucak vozila vojska i policijazakljucak 23. sednica izmena 1zakljucak 23. sednica izmena 2zakljucak za jkp i jp za vozace

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија