wrapper

На 43. седници Савета за развој града Лесковца, одржаној 25.11.2021. године, разматрана су следећа питања из рада локалне самоуправе:

  1. Разматрање Извештаја о реализацији пројеката развоја града Лесковца са Акционим планом 2015-2020.година,
  2. Разматрање Извештаја о реализацији и ефектима Програма подршке предузетништаву у 2019. и 2020. години,
  3. Разматрање Анализе упитника-анкетирање привреде,
  4. Разматрање проблема и иницијатива привредника у сарадњи са републичким институцијама.

Након разматрања поменутих извештаја, чланови Савета за развој града Лесковца, дали су предлоге и сугестије у циљу даљег унапређења  развоја града и услова за развој позитивне економске климе, на чему органи града Лесковца континуирано раде.

По питању подршке предузетништву у 2019. и 2020. години, Савет је предложио да се појачају активности у припреми инфраструктруре за домаће предузетнике, како би унапредили услове за развој. Анкетирање привредника је похваљено уз иницијативу, да се чешће обилазе привредници, поготову пре припреме планских развојних документата и да се на основу интересовања привредника убрзају пројекти који ће створити услове за реализацију пословних идеја и пројеката развоја предузетништва.

Дат је предлог да се убрзају активности на новим локацијама за индустријске зоне и да се плански сублимира припрема истих са опремањем комуналном инфраструктуром.

Савет за развој града ће анализирати изнете идеје и сугестије привредника како би се наставио позитиван тренд привредног развоја града Лесковца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија