wrapper

Спустом низ Јужну Мораву, од Плавог моста до Добротина, данас је одржана Грделичка регата.

Организатор ове традиционалне настала 2006. године манифестације је Дом културе у Грделици. Циљ ове манифестације је подсећање на важност очувања животне средине,  а због чињенице да окупља велики број учесника којима је ово прилика да се друже она нас подсећа и на важност пријатељства и заједништва.

“Грделичка регата је манифестација која је постала бренд Грделице и околине. Не само због назива, већ и због чињениц да окупља велики број учесника којима је ово прилика да се друже и добро забаве. Она већ 16 година промовише грделички крај и његове потенцијале,“ – истакла је Јелена Стаменковић, помоћник градоначелника Лесковца.

Директор Дома културе у Грделици Марко Тривунић казао је да регата симболично почиње у 11:59, траје око три часа и да све учеснике очекује превоз назад до Грделице, а затим и ручак. „Желимо да скренемо пажњу на екологију, на заштиту животне средине, на очување наших река. Ја овом приликом апелујем на све људе Грделице, али и читаве Србије да воде рачуна о нашим рекама, да не бацају смеће,“ додао је директор Тривунић.

За све учеснике је као и до сада организована закуска, а ове године је уместо од Сарајевског моста, чија реконструкција је у току, регата кренула од оближњег Плавог моста.

На крају је најавио и Мото скуп који се одржава вечерас са почетком у 19.30 часова, након чега следи концерт групе Флешбек.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија