wrapper

Данас су у центру града одржане петнаесте Видовданкске трке за 2019. годину.

Иначе, Видовданска трка је ушла у календар Атлетског Савеза Србије, има дугу традицију и посвећена је промоцији и укључивању младих да се баве атлетиком, а учествују деца предшколског, основношколског и средњешколског узраста, као и представници војске и ветерана. Осим Лесковчана учествују и такмичари из других градова јужне Србије, атлетски клубови, као и судије Атлетског Савеза Србије.

Испред Кабинета градоначелника обратио се Андрија Атанацковић, помоћник градоначелника, и рекао: „ Данас промовишемо атлетику као краљицу свих спортова, базу за правилан раст и развој деце, која су наша будућност. Ове године на Видовданској трци учествоваће преко 300 такмичара не само из Лесковца, већ Панчева, Босилеграда, Бугарске.

Град Лесковац увек препознаје и подржава овакве активности које усмеравају младе ка правилном и здравом начину живота, јер само тако можемо имати светлу будућност. Лесковац доста улаже у спорт, како финансирањем спортских клубова, тако и у спортску инфраструктуру.“

Марина Арсић, председница градског Атлетског клуба, пожелела је спортистима да остваре свој циљ, буду успешни, а гостима се захвалила што су подржали ову трку.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија