wrapper

Радови на изградњи ограде око Основне школе „Светозар Марковић“ приводе се крају. За ове намене из градског буџета издвојено је 3,36 милиона динара.

„Данас се налазимо у дворишту прелепе даме поред Ветернице, Основне школе „Светозар Марковић“. Ова васпитно-образовна установа почетком године добила је ново рухо, када је са 7 милиона динара уређена фасада школе. Данас се приводе крају радови на постављању ограде у дужини од око 260 метара, јер поред квалитетног образовања, безбедност ученика нам је високо на лествици приоритета. Из буџета Града за ове намене издвојено је 3,36 милиона динара,“ – казао је градоначелник др Горан Цветановић.

Директор ОШ „Светозар Марковић“ Тамара Јанковић том приликом истакала је:

„Са новом фасадом и новом оградом наша школа добила је потпуно нови изглед, прелеп изглед. Родитељи, деца и упошљеници су презадовољни. Захваљујем се у име школе Граду Лесковцу и градоначелнику Цветановићу што имају слуха за нас и за оваква улагања када су у питању школе.

Са новим изгледом и новом оградом красићемо овај део града.“

У току су радови и на партерном уређењу код вишенаменске хале „Партизан“. Биће поплочано укупно 2230 метара квадратних, док плато испред саме хале обухвата 700 метара квадратних, остатак је површина на кеју иза хале, а за те намене издвојено је 9 милиона динара.

Градоначелник Цветановић том приликом рекао је:

„Спортска хала „Партизан“ попримиће нове обрисе, постаће пријатнији, атрактивни и препознатљив амбијент. И хала ће бити адекватно припремљена за предстојећи концерт планетарно познатог виолинисте Немање Радуловића, који ће у петак, 21. јуна, на Светски дан музике у 21 час одржати концерт управо у овој прелепој хали.“

Градоначелник је том приликом додао да:

„Још један од разлога нашег окупљања на овом месту је и почетак радова на постављању осветљења на 4 моста у нашем граду. Вредност радова 2,7 милиона динара и као што смо већ говорили биће осветљени мостови код Хемијске школе, овај мост који видимо одавде, мост код зелене пијаце и мост код Осмоспратнице који ће бити осветљен спектром разних боја.“

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић рекао је да је се радови на мосту код ОШ „Светозар Марковић“ приводе крају.

„Данас радимо повезивање на напајању. Постављени су стубови, постављене су нове светиљке у ЛЕД технологији, постављено је напајање у складу са пројектом и одобрењем. Вечерас ће овај мост бити осветљен.

Почели су радови и на мосту код Хемијске школе, имаћемо осветљења на мосту и са једне и са друге стране. Ових дана биће постављени нови стубови и светиљке, после тога иду радови на мосту код пијаце и на крају изводићемо радове на мосту код Осмоспратнице. Тај мост ће бити најлепше осветљен – поред осветљење светиљкама, биће постављене и ЛЕД траке и ту ћемо моћи да имамо спектар боја. Циљ нам је да буде прилагођено празницима у току године и да обележимо важне догађаје који се тичу града Лесковца.“

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић на крају казао је да:

„На самом крају искористио бих прилику да вас обавестим да ћемо у четвртак, 20. јуна од 18 до 21 час у Спомен парку организовати прославу мале матуре за све наше мале матуранте. Биће то једна велика журка на којој ћемо сви заједно уживати.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија