wrapper

На простору Земљорадничке задруге „Зелена звезда“ данас су одржани осми „Дани поља поврћа“.

Манифестацији је присуствовало преко 500 повртара, представника хемијских и семенских кућа и они су као и претходних година представили хибриде поврћа.

Манфестацију је посетио градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, који је казао:

„Драго ми што присуствујем овој манифестацији, осмој по реду. Свесни смо да у 21. веку бављење пољопривредом и узгајање поврћа изискује стално усавршавање и континуирану едукацију. Манифестације попут данашње представљају срж стабилности и од велике су важности, јер се произвођачи на једном месту могу информисати о новим сортама поврћа и хибридима, као и њиховој заштити. Оснивање земљорадничких задруга чини окосницу развоја пољопривреде. Ове мале фабрике под отвореним небом, имају циљ да задругарству врате стари сјај и донесу бољитак домаћинима“.

Цветановић је истакао да је лесковачки крај познат по пољопривредној производњи и да се већ у наредној години за за пољопривреду планирају издвајања од 100 милиона динара.

У име ЗЗ „Зелена звезда“ обратио се Ненад Антанасковић и захвалио се свима на присуству.

На манифестацији су се обратили и представници Агроарма и Тимакагро, Матић Лука и Николић Јанко.

Њих двојица су истакли да се произвођачи могу информисати о хибридима, ђубриву, новим техникама у повртарству и позвали их да се са посаветују са стручним људима који присуствују скупу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија