wrapper

Данас је, свечаном академијом, Основна школа „Милутин Смиљковић“ у Винарцу обележила 109 година постојања и рада.

Свечаности је присуствовао градоначелник Лесковца др Горан Цветановић са својим сарадницима, Велимир Смилевски, градоначелник Бутела, председник националног савета Македонаца у Србији, и директор и професори ОШ „Климент Охридски“ са којом се ова школа побратимила.

„Деца су најважнији део нашег друштвa која ће својим стеченим знањем и искуством допринети прогресивном напретку града и државе.

Децо, имајте у виду једну ствар: „Образовање је златни кључ слободе“. Зато радите на себи, учите, едукујте се јер „лепа ствар у вези са учењем јесте да нико не може да вам га одузме“. Ви сте будући стубови нашег града, стубови на којима ће се развијати наше друштво, а наш је задатак да створимо услове да ваша будућност буде управо у нашем граду,“ – казала је Кристина Васиљковић, помоћник градоначелника Лесковца.

„Оволики број година даје нам за право да се можемо похвалити великом традицијом, добрим успехом наших ученика. Образовање је данас најјаче оружје којем можемо променити свет. Тежимо ка томе да наша школа постане пример 21. века,“ – рекао је директор ове установе Дејан Цакић истичући добар однос са локалном самоуправом.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија