wrapper

 

Прошао је још један ''Лесковачки Победник'' и то 11. по реду.
Пливачки клуб ''Лесковац'' угостио је данас 306 такмичара из целе Србије и Македоније. Из Србије је учешће узело 17 клубова, а из Македоније 4 клуба.
Поред медаља за најуспешније такмичаре подељени су и пехари за најмлађег учесника, и за најмлађу учесницу. Најбољи појединац био је Аџић Бошко из Београда, а најбоља такмичарка на данашњем такмичењу била је Каљевић Мина такође из Београда.
На основу резултата, прво место заузео је клуб домаћин и организатор данашњег такмичења, а то је пливачки клуб ''Лесковац''. Друго место по освојеним фина бодовима припало је београдском пливачком клубу ''11.април'', а треће место припало је такође београдском клубу за водене спортове ''Морнар''.

Такмичење у пливању је, у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, отворила мр Бранкица Стаменковић, члан Градског већа задужена за област образовања и спорта следећим речима:

„Град Лесковац подржава како организацију овог митинга, тако и два плвачка клуба са износом од 4 милиона динара, али и током године награђује најбоље пливаче преко Фонда за младе таленте, док су они са најбољим резултатима и добитници престижних Октобарских награда града Лесковца, што је случај и ове године.

Желим вам пријатан боравак у нашем граду, успешно такмичење и добре резултате.“

Присутнима се обратио и Милан Китановић, тренер пливачког клуба Лесковац, и захвалио се такмичарима који су се окупили у великом броју, али и Граду на подршци без чије помоћи не би дошло до реализације такмичења „Лесковачки победник“.

"Хвала свим члановима клуба на доброј вољи и жељи да и овај пут покажемо да смо добри домаћини. Свим пливачима желим да испливају што боља времена, да поправе своје резултате и да се добро забаве, а родитељима да уживају у такмичењу и срећи своје деце када освоје медаље. Надам се да ћете сви понети лепа искуства и добре утиске."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија