wrapper

У галерији Народног музеја Лесковац данас је одржана изложба „90 година планинарства у Лесковцу“. Изложбу је организовао Планинарско-скијашки клуб „Кукавица“.

На отварању изложбе присутнима се обратио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и казао:

„Данас када је развој технике и технологије довео до велике експанзије компјутера и коришћења друштвених мрежа и брзог стила живота, промоција и очување здравих навика од изузетне је важности за нас и још важније за наша поколења.

Управо смо због тога данас овде. Да вас подржимо и честитамо на спровођењу једне од здравијих физичких активности у природи.

Честитамо на традицији, коју планинарски дом „Кукавица“ негује већ 90 година, а сложићете се, 9 деценија постојања је временски период вредан поштовања.“

„Планинарски дом „Кукавица“ је један од најстаријих планинарских клубова у Србији. Разним учествовањима у многим планинарским активностима широм земље, али и у земљама региона планинари Лесковца показали су запажене резултате. Многе награде и признања говоре у прилог томе.

Још једном вам честитам скоро читав век постојања и желим успешно савладавање многих планина и да иза себе оставите бројне успоне,“ – додао је градоначелник Цветановић и истакао да ће Планинарско-скијашки клуб „Кукавица“ бити његов предлог за Октобарску награду Града Лесковца.

Јелица Драшковић, председница Планинарског клуба данас је на обележавању рекла да овај клуб одликују акције на многим успонима.

„Резултати су завидни, клуб напредује и добитни је бројних значајних награда. Чланови клуба освајају врхове у самој земљи и међународне врхове. Љубитељи планинарења развијају свест о здрављу, о здравом стилу живота и начину како да заштите природу“ – рекла је Драшковић и додала да клуб има два лиценцирана водича треће категорије и једног почасног водича.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија