wrapper

У присуству многобројних посетилаца, мештана Вучја. Лесковца и околине, градоначелника др Горана Цветановића и његових сарадника, данас је отворена сезона купања на реци Вучјанки.

Сезона ће трајати од данас, 20.07.2019. до 31.08.2019. Купалиште ће бити отворено сваког дана од 10 до 18 часова, док ће за безбедност бити задужена четири спасиоца. Као и сваке године вршиће се контрола квалитета воде и за заинтересоване биће продужена редовна линија од Лесковца до Вучја, која ће до краја сезоне возити до Суповског ресторана.

Сезону купања отворио је Стефан Китановић, члан Градског већа.

„Овај простор, након више деценија, заблистао је сјајем који заслужује. Природна лепота у окружењу једне од најстаријих хидроелектрана у Србији, захваљујући ангажовању градоначелника др Горана Цветановића, оплемењена је уређењем купалишта за које је издвојено 8 милиона динара. Подсетићемо вас да су обновљени стари мост и брана, купалиште обезбеђено каменом, постављене клупице, расвета и савремени тоалети. Такође, очишћено је и проширено корито Вучјанке и очишћени канали Каменитица и Коштан.“ – рекао је Китановић на отварању.

У име становника МЗ „Вучје“ говорила је Јелена Стојановић која се захвалила на улагању и оживљавању купалишта и свима пожелела да уживају у „вучјанском мору“:

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија