wrapper

Данас је у Грделици отворена улица "Боре Пешића". Отварању су присуствовали градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, потпредседница Владе Србије, Зорана Михајловић и директор Коридора Србије, Зоран Бабић.

„Сарадња са Владом Републике Србије је увек била на високом нивоу и захваљујући тој сарадњи правимо спортске објекте, културне манифестације, спортске терене, али и инфраструктуру.

Захваљујући Министарству саобраћаја и инфрастуктуре, Путевима Србије и Коридорима, успели смо да реализујемо велики број пројеката.

Пре неколико дана у комуникацији са потпредседницом Владе, Зораном Михајловић, договорили смо се да у току идуће године завршимо два капитална пројекта која су веома важна за наш град. Један је обилазница око града булевар Николе Пашића чија је вредност око 250 милиона динара и пут према Бојнику 142 милиона динара. Данас отварамо улицу Боре Пешића у дужини од 300 метара, а вредност инвестиције је 36 милиона динара. Захваљујући Коридорима Србије и директору Зорану Бабићу, ми смо у кратком периоду радове на реконстукцији улице завршили,“ – истакао је градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић.

Он је додао још да битнија ствар јесте што се одмах креће са реализацијом пута од Ораовице преко кружног тока до улаза у Грделицу, 500 метара пут, а да зависно од временских услова, радови би требало да буду завршени до пролећа.

Директор Коридора Србије, Зоран Бабић, подсетио је да је пре неколико недеља био управо на том месту, у улици Боре Пешића, и да је било обећано да ће радови бити завршени до 15. децембра, а завршени су и пре рока.

Уз велику захвалност грађанима Грделице на свему што су прошли јер живе поред једног од најзначајнијих градилишта у Србији, потпредседница Владе Зорана Михајловић је рекла да су за државу важни ауто-путеви, али да ништа мање нису битни регионални путеви и улице у малим местима.  

“Ова градска саобраћајница је потпуно реконструисана, радићемо кружни ток на улазу у град, као и путеве и мостове у околним селима. Све што смо се договорили са грађанима Грделице биће урађено јер нам је важно да обезбедимо боље услове за живот грађана овог краја, да не одлазе него да остају овде, да раде и стварају породице”, рекла је Михајловићева.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија