wrapper

У Радоњици је данас одржана пета манифестација Дани вишње.

Као и претходних година на манифестацији се окупио велики број произвођача овог воћа. На почетку, сви заинтересовани пољопривредници имали су прилику да чују предавања Пољопривредне стручне службе, након чега је је започет културно уметнички програм.

У име становника МЗ “Радоњица“, обратио се Горан Ристић, захвалио се свима што су се окупили у великом броју и казао: „Наша Радоњица, као истакнути произвођач вишања добила је прилику да другу годину за редом организује ову манифестацију, зато се надамо да ћемо оправдати дато нам поверење и поново бити домаћини Дана вишње“.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић подржао је и ову манифестацију. Свим присутнима пожелео је добар пласман и пуно успеха у даљем раду и истакао:

„Лесковац је поднебље погодно за узгој различитих врста воћа и поносни смо на то што се површине под засадима шире. Охрабрује чињеница да је све више младих који у узгоју и складиштењу воћа виде могућност да зараде и створе породични бизнис. Овом приликом бих се захвалио онима који остају на селу и који својим марљивим, преданим радом чине да село живи. Јер, само уколико не занемаримо значај људи на селу, све док ценимо њихов рад, само уколико село живи, живеће и Србија. Пољопривреда представља развојну шансу, како Лесковца, тако и читаве Србије, и то никада не треба изгубити из вида. Зато ће Град Лесковац и у будућности тежити да обезбеди средства за пољопривредне произвођаче, а за те намене смо ове године издвојили 85 милиона динара, са тенденцијом да следеће године та издвајања буду до 100 милиона динара.“

На овогодишњим Данима вишње организовано је такмичење у брзом чишћењу вишања и подељене награде за најбољу и најлепшу вишњу. Награде је уручио градоначелник Цветановић.

Окупљене је забављао КУД Абрашевић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија