wrapper

Како је најављено, реконструкција градског трга је отпочела јуче, а још једна капитална инвестиција ће се привести крају. Реч је о другој фази на реконструкцији најстарије школе у Лесковцу ОШ „Јосиф Костић“.

Тим поводом је одржана конференција у дворишту на улазу у школу којој су поред градоначелника и представника релевантних институција присуствовали и извођачи радова „Тончев градња“ из Сурдулице којима је поверен овај важан посао.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је овом приликом подсетио како је ова стара зграда некада изгледала - оронулa, жутa фасадa, неусловнe учионицe и ходници, нестабилне степенице и фискултурна сала са пропалим подом и сломљеним прозорима, те додао да је деценијама уназад постајао овај проблем лоших услова за рад у овој школи али да се тек недавно кренуло са решавањем истог. Градоначелник је рекао:

„Поново ћу се у своје име и у име свих сарадника захвалити на стрпљењу и разумевању. Ми смо у овоме заједно јер сви имамо исти циљ – да наша деца и наши унуци расту и уче у најбољим могућим условима.

Уз огромно извињење вас обавештавам да ће друга фаза на реконструкцији зграде ОШ „Јосиф Костић“ почети данас. Вредност овог пројекта који у потпуности финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима је 60 милиона динара и подразумева: реконструкцију игралишта на које ће поставити гумена подлога, постављање ЛЕД расвете у учионицама и холовима школе, постављање паркета у фискултурној сали, израду подова у учионицама, радови на подстаници и радијаторском грејању и партерно уређење под којим се подразумева оплемењивање простора без раскопавања и озелењивање. Подсетићу да је град Лесковац је 2015. године већ уложио 4,5 милиона динара у овај простор. Рок за завршетак радова је 100 календарских дана што значи да ће се ученици ОШ „Јосиф Костић“ негде на почетку другог полугодишта вратити у своје учионице, али модерније, савременије, условније и пријатније.“

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија