wrapper

Почели су радови на једној од најфреквентнијих лесковачких саобраћајница - Булевару Николе Пашића. Инвестиција вредна 268,7 милиона динара коју финансирају Путеви Србије ће Лесковцу подарити модерну саобраћајницу дужине 938,5 метара са четири коловозне траке, бициклистичком стазом и тротоарима са обе стране.

На Булевару ће бити изведени и радови на телекомуникационим инсталацијама, радови на електроенергетској мрежи и уличном осветљењу са уградњом ЛЕД светиљки, као и радови на реконструкцији и изградњи нове водоводне мреже и постављање вертикалне и хоризонталне саобраћајне сигнализације.

„Булевар Николе Пашића се простире од раскрснице са улицом Јужноморавских бригада и Нишке, преко моста на реци Ветерници све до раскрснице са улицом 28. марта. Одвијање саобраћаја је у великој мери отежано, с обзиром на недовољан габарит саобраћајнице, неуређене тротоаре и недостатак бициклистичких стаза, иако је бициклистички саобраћај веома изражен. Велика је заступљеност и аутомобила, камиона и аутобуса, нарочито у периоду промене смена фабрика које се налазе у Текстилној улици када се овде креће више хиљада радника.

Реконструкција је, слободно се може рећи, неопходна, с обзиром на то да је постојећа коловозна конструкција разнолика и дотрајала. Циљ нам је да саобраћајницу проширимо. Да уместо две имамо четири коловозне траке, бициклистиче стазе и тротоаре са обе стране пута. Битно нам је да преусмеримо транзитни саобраћај из центра града, и да саобраћај према општинама Бојник, Лебане и Медвеђа преусмеримо преко Булевара“ – рекао је данас на конференцији за медије градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је у пратњи директора ЈП Урбанизам и изградња Новице Николића и руководица Одељења Ниш ЈП Путева Србије Мирка Стефановића обишао радове.

Захваљујући се Путевима Србије на доброј сарадњи и бројним инвестицијама реализованим у Лесковцу градоначелник је подсетио да град у изградњу северне обилазнице којој припада и Булевар константно улаже средства:

„Град Лесковац није био пасиван када су Булевар Николе Пашића и северна обилазница у питању. У сарадњи са Републиком, у експропријацију и рушење постојећих објеката на траси Булевара, изградњу надвожњака преко пруге, моста преко Ветернице, кружне раскрснице, саобраћајнице од кружне раскрснице до Четврте улице и саобраћајнице од Четврте до Девете улице уложено је 368,5 милиона динара, од тога из градске касе је издвојено 185 милиона“ – казао је градоначелник и додао да ће након реконструкције улаз у Лесковац добити модеран и савремен изглед, да ће се становницима Булевара вероватно повећати тржишна вредност некретнина и грађане замолио за стрпљење током извођења радова имајући у виду да ће се на траси мењати и режим саобраћаја.

Новица Николић се данас такође обратио присутним медијским екипама и рекао:

„Поред поменуте четири траке, бициклистичких стаза и тротоара гради се и раскрсница са кружним током на укрштању Булевара Николе Пашића и улице Димитрија Туцовића. Сви радови се изводе по пројекту који су финансирали град и тадашња дирекција за Урбанизам и изградњу. Када сви радови буду завршени очекује нас садња високих лишћара. Према почетку припремних радова очекујем да се заврше у предвиђеном року од 150 дана.“

Данас је поводом почетка радова на реконструкцији Булевара говорио и Мирко Цветковић, представник ЈП Путеви Србије:

„Путеви Србије ће наставити да финансирају и подржавају све пројекте од значаја за Лесковац и читав Јабланички округ. Реконструкција Булевара је сложен пројекат у којем се око 90 милиона усмерава на инфраструктурне инсталације попут канализације, електро мреже, осветљења. Верујем да ћемо на задовољство свих грађана реконструкцију завршити у предвиђеном року.“

Градоначелник Цветановић и директор Николић су данас медијским екипама показали изглед пројекта реконструкције Булевара.

У наставку објаве погледајте укључење у Јутарњи програм РТС-а поводом почетка реконструкције.

 

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија