wrapper

 Јавно предузеће „Путеви Србије“ је и ове године локалној самоуправи Града Лесковца устипило стругану асфалтну масу ради побољшања постојеће инфраструктуре на градским улицама, општинским и некатегорисаним путевима који су без савременог коловозног застора.

Седам хиљада метара кубних масе, за коју је град платио ПДВ у износу од милион и 400 хиљада динара, ће бити уграђено у градске, приградске и сеоске саобраћајнице широм подручја Лесковца. Поред ПДВ-а град је из буџета издвојио још десет милиона за радове које ће извести фирма Металпласт Павловић из Блаца, у року од 60 дана.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у пратњи сарадника и директора Јавног предузећа Урбанизам и изградња Новице Николића обишао Фрушкогорску улицу где је започета уградња стругане асфалтне масе. Такозвани гребани асфалт ће бити уграђен у дужини од 600 метара ове улице што је према речима њених становника веома значајно за њих.

То је потврдио и  Анђелковић Братислав, један од житеља, захвалио се градоначелнику Цветановићу који је инсистирао да се овај део пута споји са Светоилијским гробљем, између осталог због тога што када дођу Задушнице, долази до закрчења пута код цркве, па онда сви користе овај алтернативни пут.

„Уређење ове улице много значи свим суграђанима који користе овај пут,“ – наводи Анђелковић.

У име локалне самоуораве Града Лесковца на конференцији за медије одржаној поводом почетка уградње гребаног асфалта говорио је Драгољуб Ђорђевић, члан Градског већа и рекао:

„Свесни смо тога да уградња гребаног асфалта није идеално решење, као асфалтирање, али је овај поступак погодан за саобраћајнице, тј. улице и путеве у којима нису у потпуности решени имовинско-правни односи или су неодговарајућег габарита. Грађани су задовољни оваквим начином уређења, зато што је стање након уградње далеко повољније и квалитетније него пре.“

Након Фрушкогорке улице радови на уградњи гребаног асфалта ће се наставити у месним заједницама Дубочица, Милентије Поповић, Прва ЈМБ, Славко Златановић, Ветерница, Моше Пијаде, Марко Црни, Раде Жунић, Вељко Влаховић у Бобишту, Братмиловцу и насељу Анчики, на путу Јелашница -Грајевце, на путу Дрћевац-Ораовица-Црковница, у Јарсенову а у зависности од количина планира се уградња још на неколико деоница општинских путева. Поступак ће бити изведен у следећим улицама: Добрила Стамболић, Омладинских бригада, делу Шумадијске, делу Обрада Лучића, Крушевачка, Деветнаеста, Двадесета, Радета Металца, делу Устаничке, Предрага Марковића Алимпија, Милутина Смиљковића, Банатска, на стамбеном прилазу у улици Нишка, Сокобањска, Бујановачка, Тимочка, делови Врањске, Славка Златановића, Брестовачка, Вршачка, Ваљевска, Метохијска, прилази у улицама Љубе Ненадовића и Божидара Величковића, делу Авалске и Лепше Стаменковић, прилази у улицама Гаврила Принципа, Зеке Буљубаше и Царице Јелене, прилаз ОШ Трајко Стаменковић, Васе Чарапића, Прилепска, Озренска, Београдска, Сретена Николића, Милована Глишића, Голубарска, Новице Милошевића, Боре Прокоповића, на путевима Братмиловце - Бобиште, Јелашница -Грајевце, Дрћевац-Ораовица-Црковница и на путу до цркве у Јарсенову.

Данас је говорио и директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић и нагласио да су искуства са уградњом гребаног асфалта одлична, те да је укупна дужина улица које ће бити уређене овим путем око 20 километара.

„Сарадња града Лесковца и предузећа Путеви Србије је одлична. Већ неколико година нам уступају стругану асфалтну масу захваљујући чему смо побољшали квалитет бројних улица у граду.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија