wrapper

Како је најављено радови на изградњи централног градског трга и санацији тротоара на Булевару Ослобођења су званично почели данас. Тим поводом је одржана конференција за медије на којој су говорили градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић.

Градоначелник је истакао да ће на месту неуређеног паркинг простора без реда и смисла бити саграђен трг као у светским метрополама:

„Темељно смо се припремали, радили, пројектовали, добили квалитетан пројекат и грађевинску дозволу, изабрали поуздане извођаче радова (Баувезен из Лазаревца) и с поносом могу да кажем да ће данас почети радови на изградњи централног градског трга и санацији тротоара на делу Булевара Ослобођења.

Становници Лесковца ће коначно добити модеран и функционалан градски трг у који ће се уливати главна пешачка стаза. Нагласићу да ниједно стабло неће бити посечено, већ ће 37 нових стабала бити засађена.“

Ова капитална инвестиција вреди 223 милиона динара, према уговору 75 милиона ће бити исплаћено текуће године, а остатак суме 2020. Рок за извођење радова је 360 дана.

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић том приликом казао је следеће:

„Предмет пројеката и уговора је изградња, уређење централног градског трга површине од око 8600 квадратних метара и уређење пешачких површина од око 2700 квадратних метара. Оно што ће се на тргу наћи јесте позорница, фонтана, зелене површине и основа за пилон. Позорница ће бити степенаста, троугаоног облика, вишенаменска, планирано је да фонтана буде у нивоу партера, а обе ће се наћи у југоисточном делу трга. У близини ће бити и основа за пилон, док ће зелене површине тракасте бити по ободу трга, односно, на самој периферији. По ободу истих биће постављене гранитне клупе преко 50 комада, још 15 комада на тротоару. Пројектовано је урбано осветљење са ЛЕД извором светлости. Циљ нам је да добијемо савремени простор који ће бити место окупљања Лесковчана.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија