wrapper

У Дечијем диспанзеру данас је званично отворено реновирано Развојно саветовалиште.

Реч је о саветовалишту које је опремљено новим намештајем и дидактичким материјалима неопходним за рад са децом у најранијем узрасту, како би се стимулисао њихов развој.

Саветовалиште је реновирано у оквиру програма сарадње УНИЦЕФ-а и Министарства здравља, а Лесковац је десета локална самоуправа у Србији која је добила овакво једно саветовалиште.

Висина уложених средстава у оквиру пројекта „Јачање капацитета педијатријске здравствене заштите за подршку развоја деце у раном детињству“ је милион динара. Од овог износа 500 хиљада динара издвојено је за дидактичка средства, а по 250 хиљада за едукацију педијатара, као и за припрему и адаптацију простора.

„Развојна саветовалишта су доживела лошу судбину последњих десетак годинау Србији, очекујемо да ће сада ситуација бити промењена - рекао је проф. др Радован Богдановић, председник Удружења педијатара Србије.

Истичући захвалност УНИЦЕФ-у  и Министарству здравља, градоначелник Лесковца др Горан Цветановић подсетио је да се очекује реконструкција и доградња Дечијег диспанзера, у вредности од 1 170 000 евра, а у оквиру заједничког програма Владе Немачке и Владе Србије.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија