wrapper

Након ОШ „Трајко Стаменковић“ која је донацијом Европске Уније од 105.000 евра комплетно енергетски санирана, те Гимназије, ОШ „Коста Стаменковић“, ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Вук Караџић“ у Чекмину, ОШ „Светозар Марковић“, Основне и Средње школе у Грделици , у шта је уложено преко 52 милиона динара, једна од најстаријих образовних установа у граду ће засијати новим сјајем. Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је са сарадницима данас обишао ОШ „Васа Пелагић“ како би озваничио почетак радова на реконструкцији овог објекта.

Обнова школске зграде обухватиће реновирање фасаде, крова и тоалета што ће унапредити енергетску ефикасност и тако допринети смањењу трошкова одржавања у градском буџету, као и нивоа загађења централног градског подручја. Укупнна вредност радова износи скоро 218 хиљада евра, од чега Европска Унија преко развојног програма ЕУ ПРО улаже 150 хиљада евра, а Град Лесковац скоро 68 хиљада евра.

Градоначелник се обратио присутнима „Школски распуст је у току, ученици су на заслуженом одмору, али за нас је то прилика да удруженим снагама допринесемо стварању квалитетнијих услова за њихов рад и школовање. Залажемо се да свака школа у нашем граду буде реконструисана, модернија, боље опремљена, односно пријатан амбијент у коме ће ученици радо желети да се усавршавају и квалитетно проводе своје време.“

Директор школе Александар Цинцар Јанковић је овом приликом изразио своју захвалност граду, градоначелнику и Одељењу за друштвене делатности због уложених средстава, напора, труда и рада у школе и образовање. Он је истакао да санација школе „Васа Пелагић“ има вишеструку вредност и значај за ученике запослене која ће од 1. септембра поред лепшег изгледа увести брзи интернет, кабинетску наставу и електронске дневнике. Образовно-васпитни процес у овој школи ће се додатно осавременити употребом 12 нових дигиталних комплета (лаптопови и пројектори).

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија