wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

У Основној школи „Трајко Стаменковић“ данас је потписан уговор о почетку радова на енергетској санацији ове васпитно-образовне установе.

Град Лесковац је у сарадњи са Агенцијом за локални економски развој конкурисао код Европског ПРОГРЕС-а за обезбеђивање финансијских средстава, а након што је завршен поступак јавне набавке, потписани су уговори о извођењу радова са фирмом АД „Стандард“ Лесковац.

Реч је о два уговора. Један подразумева извођење радова на побољшању енергетске ефикасности заменом столарије и извођење електро радова, а други израду фасаде.

„Наши ученици током зиме седе у јакнама. На овај начин поред тога што ћемо смањити трошкове одржавања објекта, обезбедићемо и боље услове за ђаке - рекла је Сунчица Илић, директорка школе, и додала да су у овој школи, која је стара 33 године, озбиљнија улагања уследила тек током последње две године.

У име града уговор је потписао градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

„Радовима на овој школи настављамо процес који смо започели последњих година, а који подразумева енергетску санацију зграда јавне намене, пре свега, школа. За ову намену град је у претходне четири године уложио преко 60 милиона динара и тиме смо показали да је повећање енергетске ефикасности један од наших приоритета – рекао је градоначелник Цветановић.

Планиран завршетак пројектаје јун 2017. године. Вредност пројекта је око 110 000 евра. Пројекат финасијски подржавају Европска унија, Влада Швајцарске и Влада Републике Србије преко програма Европски ПРОГРЕС у износу од 95000 еура, док је финансијско учешће Града Лесковца15 000 еура.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија