wrapper

У сали Скупштине града Лесковца данас је подељено 32 уговора удружењима из области социјалне заштите која ће бити финансирани или суфинансирани из буџета Града у вредности од 15,5 милиона.

Присутнима се обратио градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, који је том приликом истакао да уколико желимо да што искреније уђемо у процес социјалне инклузије, потребно је да на најбољи начин искористимо потенцијале свих чланова нашег друштва.

“Свака искључена особа у нашем друштву значи мање сигурности и једнакости у друштву. Сваки укључени и срећни појединац значи максимално коришћење личних потенцијала и максимални допринос друштвеном развоју. Да би то и у пракси било тако, морамо стално да се питамо шта је то што још можемо да урадимо, како бисмо укључили све оне људе који су се из друштвених токова повукли,“ – казао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Он је на то додао да – „Град Лесковац многим улагањима олакшава животе појединцима који су у стању социјалне потребе. Особама са инвалидитетом и отежаним кретањем прилагођени су многи прилази улицама, тротоарима, као и многим институцијама, Прилагођене су и градске чесме. Центар за социјални рад сваке недеље са тимом лекара обилази становнике са територије Лесковца и тиме омогућава становницима удаљених делова града разговор са стручним радницима.

У 2018. години за социјалну заштиту укупно је издвојено око 140 милиона динара, а од тог износа је 23 милиона динара издвојено за финансирање и суфинансирање пројеката из области социјалне заштите. У 2019. години за социјалну заштиту предвиђено је око 165 милиона динара, а планирана средства за пројектно финансирање су 31 милион.“

Присутнима се испред свих особа и удружења из области социјалне заштите обратио Зоран Илић, председник Удружења родитеља и наставника.

„Хтео бих у пар речи да искажем своју личну захвалност и захвалност испред Удружења родитеља и наставника и свих овде присутних људи за још један успешно реализован конкурс из области социјалне заштите. Удружење родитеља и наставника спроводи већ дуги низ година програм личних пратилаца у предшколским и основим школским установама на задовољство родитеља, наставника, учитеља, васпитача, личних пратилаца и саме деце. Број корисника је растао, са почетних 6 достиже број 16. У међувремену повећале су се и потребе за новим корисницима, тако да је данас тај број удвостручен. Јако сам поносан на свој град који сваке године повећава издвајања за област социјалне заштите и овакве пројекте.“

Он је додао да је у поређењу са другим градовима, Град Лесковац у самом врху при издвајањима за област социјалне заштите - од неких других градских центара чак и неколико пута више.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија