wrapper

Данас испред Лесковачког културног центра је промовисан најновији број Лесковачког гласника у којем су представљени постигнути резултати у протекле четири године.

Биљана Тимић, волонтер Канцеларије за младе, је укратко представила садржај овог билтена:

„На насловној страни можете прочитати уводну реч градоначелника Лесковца др Горана Цветановића који је истакао да је у овом периоду у нашем граду отворено преко 5000 нових радних места, реконструисано је и саграђено преко 27000 метара путева у вредности од 534 милиона динара, постављено је више од 19.000 квадратних метара плоча на тротоарима, у које је уложено 56,7 милиона динара, изграђено је и санирано преко 74 хиљаде метара водоводне и канализационе мреже, више од 2000 метара топловода.

Прве две стране гласника су посвећене здравственим институцијама које су поднеле највећи терет за време наше заједничке борбе против заразне болести Ковид 19. Општа болница Лесковац је постала Ковид центар и посредством председника Алекандра Вучића и Владе Републике Србије у ову здравствену установу је стигла опрема (три клиничка и шест мобилних респиратора, два рендген апарата, гасни аналајзер и десет монитора за праћење виталних функција). Поменута је и реконструкција лесковачке болнице вредна 21 милион евра, као и бројне новоизграђене и реконструисане здравствене станице.“

У Лесковачком гласнику се налазе подаци о значајним улагањима у област образовања, спорта, пољопривреде и месних заједница, Тимићева се захвалила граду и градоначелнику Лесковца на свему што је у последње време урађено у нашем граду јер је тиме квалитет живота значајно унапређен. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија