wrapper

Данас је, у сали Скупштине града Лесковца, градоначелник др Горан Цветановић, уручио 104 уговора спортским клубовима и организацијама.

„Контакт са спортом остварујемо још у детињству. Најпре кроз игру, затим на часовима физичком васпитања. Свесни смо значаја првог сусрета са спортским активностима и првих корака које наша деца направе у додиру са спортом. Шампиони се праве на теренима. Зато је важно да деца још током школовања стекну позитивну слику о спорту. С тим у вези, Лесковац је улагао у спортске терене школа и месних заједница. Уложено је 50 милиона динара за 16 терена и игралишта. Нове терене добиле су школе: Светозар Марковић, Трајко Стаменковић, Никола Скобаљић у Рудару, Васа Пелагић, Бранко Радичевић у Брестовцу, Ђура Јакшић у Белановцу, Ђура Јакшић у Свирцу, школа Коста Стаменковић на Хисару и школа у Губеревцу,“ – рекао је градоначелник др Горан Цветановић.

„Постојање адекватних и квалитетних спортских објеката неопходно је за развијање спорта и за рад спортиста. Поред тога, оно што им у великој мери пружа подршку је финансирање и суфинансирање од стране Града које годинама спроводимо. Подсетићу вас да је при преузимању одговорности сума одвојена за ове намене износила 25 милиона динара, док за текућу годину износи 60 милиона динара. Данас ће 104 спортска клуба и организација добити уговоре о финансирању,“ – додао је градоначелник.

Поред клубова, Град подржава и органзацију следећих турнира:

  • Победник 2019. – Пливачки клуб „Лесковац“
  • Дубочица куп 2019 – Пливачки клуб „Дубочица“
  • Мали Манчестер 2019 – Ватерполо клуб Лесковац
  • Атлетски митинг 2019 и Атлетски маратон у Лесковцу 2019 – Атлетски клуб „Дубочица“
  • „Метеор 2019“ турнир рукометних нада – Рукометни клуб „Метеор“
  • Коњичке трке поводом ослобођења града – Коњички клуб „Дубочица 1933“
  • Меморијал Мише Петричевића 2019 – Мачевалачки клуб „Дубочица“
  • Интернационални профи ММА турнир 2019 – Клуб мешовитих борилачких вештина
  • Ипон куп 2019 – Карате клуб Ипон.

„Град Лесковац ће и даље стварати услове за вас, док су ваши успеси на вама. Желим вам их пуно на спортским борилиштима и нека Лесковац буде чувен по вама.

Зато драги моји, водите се речима једног врхунског спортисте (Мајкл Џордан): „Играм за победу, небитно да ли је у питању тренинг или утакмица. И нећу дозволити да нешто стане на пут мени и мом такмичарском духу“,“ – закључио је градоначелник на крају свог обраћања.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија