wrapper

Данас су у Народном позоришту уручена седишта за децу рођену новембра и децембра 2021. На евиденцији Одељења за друштвене делатности, за поменута два месеца, се тренутно налази 194 беба чији су родитељи до сада добили решење о једнократној помоћи, а с обзиром на то да ће одређени број решења тек бити издат, тој деци ће након административне процедуре бити уручена аутоседишта.

Ова новина је уведена током 2021. године у оквиру мера подршке породицама са децом и за те намене у буџету града испланирана је сума од 7,9 милиона динара. Процедуре поделе су организоване на два месеца и до сада је уручено 661 седиште родитељима који су се пријавили и добили решење за једнократну помоћ породиљама.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је уручио поклоне родитељима деце рођене а у свом обраћању истакао је следеће:

„Град Лесковац вреднује и подржава породицу, као најважнију институцију друштва. Да је тако говоре и бројне мере популационе политике, међу којима су: поменута једнократна помоћ за породиље у износу од 10 хиљада за запослене и 20 хиљада динара за незапослене породиље, у 2021. за те намене из буџета града издвојено је 13,1 милиона динара, ваучери за десет прворођених беба у години у износу од 20 хиљада динара, накнада за уџбенике за све ученике првог разреда на територији града Лесковца, прошле године је за ове намене дато око 5,2 милиона динара. За све ученике чије су породице корисници социјалне помоћи било је издвојено 1,2 милиона. У оквиру ових мера град субвенционише боравак деце у приватним вртићима, за ту намену смо у 2022. испланирали 22 милиона динара, а издвајају се и средства за финансирање поступка вантелесне оплодње - планирана сума за текућу годину је милион динара.

Свим суграђанима који су се у протеклој и овој години остварили као родитељи честитам од срца, њима и њиховој деци желим здравље, срећу и благостање.“

У име родитеља се обратила Савка Илић која се у 2021. години по трећи пут остварила у улози мајке:

„Осим љубави и стрпљења, одговорности, и још много тога што родитељство носи, веома је битно да се осврнемо и на финансијске издатке. Веома је битно и лепо да знате да град Лесковац подржава све мајке подједнако и да поред ове новчане помоћи коју нам даје, дарује и овај поклон који је веома битан за безбедност наше деце. Захваљујем се у своје име као и у име свих родитеља на подршци коју пружате свим мамама.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија