wrapper

„Радимо за бољу будућност“ је програм Кабинета министарке без портфеља Славице Ђукић Дејановић чији примарни циљ је стварање што бољих услова за решавање демографске кризе. „Радимо за бољу будућност 1“ је већ реализован и између осталог је у оквиру њега изграђен Авантура парк.

Данас у Свечаној сали града Лесковца су подељени уговори особама које су преко програма „Радимо за бољу будућност 2“ добиле бесповратна средства за покретање нових или унапређење постојећих микро, малих и средњих предузећа и пољопривредних газдинстава. 18 добитника средстава су већином мајке, млади брачни парови или жене старости од 18 до 40 година.

Подели уговора је претходило обраћање градоначелника Лесковца др Горана Цветановића и Драганe Стојковић, једнe од добитница гранта која ће додељена средства искористити за отварање самосталне радње за штампање.

Градоначелник је поручио младим људима да град чини велике напоре како би им омогући што боље услове за оснивање породице и подизање деце и додао да град стимулише рађање додељивањем једнократне помоћи свим породиљама са територије града – 10.000 динара запосленим, а 20.000 динара незапосленим мајкама; сваке године 10 прворођених беба добије по 20.000 динара. Као једну од значајнијих мера подстицаја, он је поменуо и подршку паровима који имају проблеме са зачећем за коју је и ове године из буџета града издвојено 5 милиона динара. На крају је говорио о пројекту „Радимо за бољу будућност 2“:

„Преко овог пројекта урадили смо eнергетску санацију Основне школе у Печењевцу са око 5 милиона динара. 5.100.000 динара смо усмерили ка незапосленим младим брачним паровима, младим мајкама и женама (старости 18-40 године). Њих 18 ће данас преузети своје уговоре (са највећом вредношћу до 300.000 динара) које ће моћи да искористе за покретање или унапређење микро, малих и средњих предузећа, али или пољопривредних газдинстава. Додељена средства ће вам бити уплаћена на рачуне у току сутрашњег дана. Ја желим да вам у своје лично име и у име града честитам и надам се да ћете ову шансу паметно искористити и својим трудом, радом и знањем створити себи и сопственим породицама, а самим тим и нашем граду, бољу будућност.“

Добитница гранта Драгана Стојковић је истакла да јој новчана средства много значе и да ће их искористити за набавку опреме јер се без ове помоћи не би усудила да покрене сопствени бизнис, те се у своје лично име и у име присутних учесника захвалила граду Лесковцу и градоначелнику на неизмерној подршци.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија