wrapper

Данас је у Свечаној сали Града Лесковац подељено 38 уговора за финансирање и суфинансирање уговора из области социјалне заштите.

„Поред редовних издвајања за ову област, која за 2019. годину износе 166 милиона, сваке године, два пута годишње путем конкурса финансирамо и суфинансирамо пројекте у области социјалне заштите. Марта месеца ове године уручили смо 32 уговора са 15,5 милиона динара, док је преосталих 15,5 милиона распоређено на 38 уговора које данас уручујемо.

„Лесковац је пример како се треба опходити према социјалној заштити,“ – казао је министар за рад, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић приликом његове последње посете. Сигуран сам да ћемо, кроз финансирање пројеката из области социјалне заштите, успети да допринесемо квалитетнијој социјалној интеграцији и одговоримо на потребе осетљивих категорија становништва,“ – казао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Један од добитника гранта и представник удружења „Роса“ Зоран Саитовић се захвалио Граду Лесковцу и градоначелнику што су препознали пројекте и програме и што су издвојили значајна средства за њихову реализацију, а све у циљу решавања проблема са којима се сусрећу социјално угражене категорије, између осталих и ромска заједница коју он представља. Он је истакао да Град Лесковац већ трећу годину за редом издваја средстава за удружење „Роса“ и да се нада да ће се сарадња наставити како би се положај свих социјално угрожених особа унапредити.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија