wrapper

Споразумом о сарадњи закљученим између Сталне конверенције градова и општина, СКГО и Града Лесковца од 5.11.2019. године започела је реализација Компоненте Програма – Подршка у легализацији стамбених јединица, изради урбанистичких планова и техничке документације за подстандардна ромска насеља.

Споразумом је дефинисано пружање подршке граду Лесковцу од стране СКГО у области озакоњења објеката у ромским насељима.

На састанку одржаном у кабинету градоначелника дефинисано је да се одмах крене у реализацију пројекта који укључује следеће активности СКГО: Анализу пристиглих захтева за озакоњење предмета ромске заједнице, дводневну обуку за сараднике у области озакоњења, организацију трибина у ромским подстандардним објектима на тему озакоњења, анализу архива захтева за озакоњење, израду Извештаја о стању у сектору озакоњења објеката ромске заједнице са прпорукама за унапређење процеса, израду Акционог плана за унапређење процеса озакоњења за ронску заједницу и друге социјално угрожене категорије, спостављање саветовалишта за озакоњење објеката у ромским подстандардним насељима.

Лесковац је први од свих градова и општина у Србији који је у свом програму са СКГО усвојио План детаљне регулације за ромско насеље „Славко Златановић“. План је усвојен на седници Скупштине Града Лесковца одржаној 6. септембра 2019. године. Ова чињеница посебно је похваљена од стране Игора Мишчевића саветника за урбанизам и просторно планирање СКГО-а. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија