wrapper

У тексту који следи можете се информисати о раду најмлађе школе у граду -Основне школе " Вожд Карађорђе":


"У јануару 2020. године организована је ЕКО ИЗЛОЖБА „КАРАВАН ЗА КЛИМУ“.
У сарадњи са Француским инситутом у Србији, а под организацијом струковног удружења Амбасадори одрживог развоја, у периоду од 13-20. јануара 2020. године у холу ЛКЦ-а била је постављена изложба „Караван за климу“.

У организацији изложбе учествовалa је наша школа и ХТШ “Божидар Ђорђевић Кукар”, а саму организацију подржало јке Одељење за заштиту животне средине Града Лесковца.
Изложба је била посвећена обновљивим изворима енергије, а осим изложбених паноа, поставку чине и магнетни панои са картицама, као и макете помоћу којих је могуће једноставно извести експерименте са циљем да се уоче: енергија ветра, воде, соларна енергија, енергија биомасе, механичка енергија и складиштење енергије.

Реализовали смо пројекат "Живот под микроскопом", који подразумева опремање кабинета билогије. Пројекат је одобрен и финансиран од стране  Фонда за заштиту животне средине Града Лесковца, а вредност пројекта је 312.000,00 динара.

Са почетком ванредног стања живот из школе премештен је у породичне домове. Наставници, ученици и њихови родитељи били су принуђени да се сналазе у новом начину похађања наставе – Учење на даљину. Наставници, а посебно одељењске старешине, морали су да се ставе на располагање ученицима и њиховим родитељима како би им помогли у прилагођавању новим условима рада.
Поштовање свих прописаних мера за сузбијање пандемије повећало је потребу школе за хигијенским средствима, маскама, дезо баријерама и др. Како би школа успела да настави свој рад у новим, ванредним, условима Град је издвојио додатна, увећана материјална и финансијска средства која омогућавају  несметан и безбедан рад.
Почетак нове грејне сезоне дочекали смо спремни захваљујући  успешно одрађеном ремонту подстанице за парно грејање – замена дотрајалих вентила и пумпи , вредност радова 406.638,00 динара, а ремнонт је финансирао Град Лесковац,
Током године успели смо захваљујући средствима Града Лесковца и донаторима да обогатимо нашу школу бројним наставним средствима и опремом – ТВ пријемник, Клима уређај, рачунари, таблети, мобилни телефони за ученике, косачица, наставна средства за кабинете биологије, физике, хемије, технике и технологије, седишта и наслони за столице, лабораторијске столице, ормари за наставна средства и др. Вредност ових средстава и донација огледаће се у квалитету рада са ученицима, побољшању услова рада запослених, стварању повољније климе за рад и учење што би требало да репродукује и нове генерације ученика које ће доприносити стварању бољег окружења за све нас."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија