wrapper

Предшколска установа „Вукица Митровић“ је данас у Центру за стручно усавршавање презентовала посебне и специјалне програме које реализује већ пет година.

Захваљујући пројекту ИМПРЕС установа је, поред монтажног вртића „Звончица“ добила могућност да млађој деци из осетљивих група (рурална подручја, ромска деца и деца са инвалидитетом) понуди ове пројекте, чиме је за око 550 деце остварен и даље се остварује циљ пројекта – социјална инклузија и смањење сиромаштва унапређивањем услуга у области предшкослког васпитања и образовања.

Присутне је поздравила директорка установе Јасмина Анђелковић – Ђорђевић, а о пројектима је детаљније говорила Јоланда Илић, сарадник у ПУ. Она се осврнула на петогодишњи рад ових посебних и специјализованих програма, на бенефите истих и на планове и циљеве који су постављени за наредни период.

У име локалне самоуправе обратила се Бракница Стаменковић, члан Градског већа, и додала да је град Лесковац према финансијском плану за 2018. годину, за предшколску установу определио 238 милиона динара. Финансира се 80% од укупне економске цене по детету, као и целокупни износ за боравак трећег детета у предшколским установама.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија