wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас са сарадницима посетио компанију и научно-тешнолошки парк ДЦА лабораторије у Миланову.
 
Фирма ДЦА лабораторије је породична компанија са традицијом дугом више од 20 година, 2012. године регистрована је као Научно-технолошки парк и седам година касније, 2019, у оквиру инфраструктуре Парка започиње производњу додатака исхрани у форми прашка у кесицама. Почетком 2020. године започет је рад мини линије за капсулирање и блистирање, а од скоро функционише и таблетирање, те је заокружена израда свих чврстих форми додатака исхрани.
 
Градоначелник Цветановић је након обиласка компаније подсетио да  је комоанију посетио 2018. године и тада нагласио да је Лесковац отворен за све новине и идеје које су усмерене како према побољшању квалитета живота наших суграђана, тако и повољног пословног окружења:
 
"Знате да смо лидери у Србији када је у питању БФЦ сертификат који смо добили од стране НАЛЕДА који је јуче обележио 15 година постојања. Управо оваквим примерима позитивне праксе и импелментације теорије можемо видети и практично да нека фирма постоји преко 20 година, да је од идеје до реализације идеје дуг пут, али као што видите, остварљив пут" - рекао је градоначелник и подсетио да је град Лесковац, 2019. године, подржао рад ове компаније  2019. године подржао истраживачки рад ове компаније са милион динара што је резултирало реализацијом формирања препарата Венолек, поред других суплемената које ДЦА производи.
 
"Овде је стално запошљено пет радника и у зависности од потребе производње постоји додатно ангажовање. Компанија ДЦА Лабораторија поред успешне производње планира да помогне едукацију будућих кадрова фармацеутске и техолошке струке, да појача сарадњу са Медицинским факултетом и медицинском школом и осталим заинтересованим установама" - закључио је градоначелник.
 
Звездана Димитријевић, руководилац производње се захвалила на посети и нагласила да је градоначелник једини руководилац града који се заинтересовао за нашу делатност, имао разумевање за потребе.
 
"Ви сте нам дали ветар у леђа, ми смо убрзано кренули у реализацију једног новог пројекта под окриљем научно технолошког парка који се односи на један потпуно нови концепт – производњу додатака исхрани. Пут је био напоран и дуг, међутим, за три године смо доста постигли. Кренули смо од кесица у прашку, то је наш производ који служи за превенцију и терапију ешерихије коли. Није се стало на томе, развили смо постојећи бренд на нашем тржишту Оптимум Д3 у три дозе" - рекла је Димитријевић и додала: 
 
„Оно што је наша визија јесте да наши грађани имају најповољније могуће производе, најквалитетније, а најповољније, тј. да здравље не сме да има високу цену.“
 
Обиласку компаније су присуствовали проф. др Драгиша Савић, будући декан Технолошког факуктета у Лесковцу и др Миомор Прокоповић, начелник Службе за нефрологије Опште болнице Лесковац који су пре тога имали састанак са градоначелником Цветановићем.
Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија