wrapper

Град Лесковац континуирано уређује јавне градске просторе - пешачке и зелене површине. Један од видова уређења је опремање урбаним мобилијаром и то је активност која се спроводи сваке године. У претходне четири године уграђено је 65 клупа за седење, 60 канти за отпатке, 12 држача за бицикле, 6 роштиља у укупном износу од 4,6 милиона динара.

Данас су представници ЈП Урбанизам и изградња Лесковац одржали конференцију за медије поводом поводом постављања нових клупа и канти широм Лесковца.

Ивана Момић, представник овог предузећа, је данас рекла да се радови на постављању мобилијара изводе на основу идејног решења која је урадило поменуто предузеће, а да је средства у износу од 1,4 милиона динара обезбедио град Лесковац и додала да ће бити постављено 9 клупа за седење са наслоном, 6 клупа за седење без наслона, 11 канти за отпатке и један путоказ. Клупе и канте ће бити постављене у Булевару ослобођења, парку Девет југовића, насељу Солидарност, код Народног музеја, у Централном градском парку, парку Краља Петра, Радничком насељу, док ће путоказ бити постављен на платоу испред некадашњег објекта апотеке Сутјеска.

Момић је додала да се акција уређења спроводи у циљу оплемењивања и функционалног опремања постојећих јавних површина да се мобилијари постављају равномерно по граду, водећи рачуна о већ постављеним, тако да чине целину. Што се тиче локација, оне су брижљиво одабране по значају које имају у граду, узимајући у обзир њихово стање и приоритете у уређењу. Води се рачуна подједнако о стању у свим парковима, на пешачким површинама - тротоарима и заједничким јавним површинама у насељима вишепородичног становања у граду.

Говорећи о радовима на тргу она је рекла да је до сада уређено 560 квадратних метара травњака уз Булевар и да су на њима засађена 24 стабла, да ће се на тргу када буде завршен зелене површине простирати на 900 квадратних метара, са 66 стабала, жардињерама у пролазима и ниским цветним материјалом и додала да је вредност садног, дендролошког и цветног материјала, који ће бити уграђен у трг је 5,2 милиона динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија