wrapper

У Свечаној сали града Лесковца, градоначелник Лесковца Горан Цветановић и директор предузећа „Пор Вернер и Вебер“ Слободан Цветковић потписали су четврти анекс уговора о обављању комуналних делатности као и о извођењу радова на изградњи регионалног центра за селекцију комуналног чврстог отпада – рециклажни центар - Лесковац.

Овом приликом градоначелник Лесковца образложио је погодности које ће потписивање четвртог анекса уговора са „ПВВ-ом“ донети Лесковцу.

„ПВВ депонија два д.о.о биће дужна да граду Лесковцу исплаћује накнаду у износу од 420,00 динара (без ПДВ-а) по тони довеженог комуналног отпада на ваги Регионалне санитарне депоније Жељковац-Лесковац, и то по тони отпада са територије општина суоснивача Медвеђа, Лебане, Бојник, Црна Трава и Власотинце и за остале општине по добијеној сагласности од стране града Лесковца.

Град Лесковац је до краја 2017. године наплаћивао накнаду од 216 динара по тони довеженог комуналног чврстог отпада са територија суоснивача. Анексом IV Уговора обавезује се ПВВ депонија два д.о.о Лесковац да Граду Лесковцу исплаћује накнаду у износу од 420,00 динара (без ПДВ-а) по тони довеженог комуналног отпада на ваги Регионалне санитарне депоније Жељковац-Лесковац“ – рекао је након потписивања градоначелник Цветановић.

Цветановић је на крају обраћања додао - „Како бисмо смањили притисак на буџет, одмах на почетку 2013. године склопили смо репрограм на 24 месечне рате, који смо уредно исплатили. Поред репрограма имали смо редовне месечне обавезе за депоновање смећа, што на годишњем нивоу износи око 100 милиона динара. Могу да кажем да ће у идућој години буџет Града бити растерећен плаћања ове обавезе, што значи да ћемо 100 милиона динара моћи да у буџет планирамо као нове инвестиције од интереса за Град и наше суграђане.

Навео сам напред да је, у складу са Законом о комуналним делатностима, Анексом IV Уговора предвиђено да цену услуга депоновања отпада плаћају корисници услуга. Међутим ако погледамо чињеницу да ће средства која су по том основу била издвајана из буџета Града, бити уложена у путну инфраструктуру, школе , вртиће, спортске терене, установе културе месне заједнице и друго, можемо да видимо да је уствари наш циљ општи интерес грађана и побољшање услова живота у нашем Граду. „

           

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија