wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

На основу потписаног Меморандума о сарадњи између Града Лесковца, Високе пословне школе струковних студија и Пољопривредне и саветодавне стручне службе, трећу годину за редом Град Лесковац је омогућио стручну праксу за студенте Високе пословне школе струковних студија у Лесковцу.

Њих 50-ак ће наредних месеци студентску праксу обављати у јавним предузећима Дом, Топлана, Водовод, Урбанизам и изградња, Служби за управљање кадровима, Одељењу за јавне набавке и Одељењу за послове Скупштине и Градског већа.

-Каже се да теорија осветљава пут пракси, а пракса даје храну теорији. Свесни да је један од проблема са којима се млади суочавају при проналаску посла недостатак радног искуства, желимо да студентима омогућимо да стечена теоријска знања употпуне практичним искуством и након завршетка школовања лакше дођу до запослења. Млади су наша снага, будућност овог града и желимо да им створимо подстицајно окружење да се у свом граду образују, усавршавају, да раде и напредују, рекао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, поручивши студентима да је знање највећа инвестиција у будућност.

Међу студентима који ће ове године имати прилику за праксу у јавним предузећима је и Љиљана Петковић, студенткиња друге године смера финансије и банкарство, која ће стручну праксу обавити у Водоводу. Она је истакла да се нада да ће стећи практична знања из рачуноводства и финансија, што ће јој помоћи да лакше дође до посла након студија. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија