wrapper

Данас су Постројење за пречишћавање отпадних вода посетили представници UNDP-a, GREEN SERBIA, Жарко Петровић и Ђорђе Поповић и представник Министарства заштите животне средине Владица Божић, у договору са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, која је прошле недеље обишла Постројење. Разлог посете јесте техничка подршка Граду Лесковцу у предстојећем пуштању у рад комплетног Постројења. На Постројењу је одржан технички састанак са градоначелником Лесковца др сци. мед. Гораном Цветановићем и представницима Града Лесковца, на челу са директором пројекта Мајом Милошевић Милојић, и крајњег корисника ЈКП Водовод Лесковац како би се пронашла техничка решења и превазишле све препреке и како би се отпочело са фазом пуштања у рад.

Градоначелник Цветановић је поздравио скуп и захвалио се представницима UNDP-a, као и Министарству заштите животне средине који су помогли Граду и истрајали у намери да се уклоне баријере које су се налазиле на путу до коначног циља, затим се захвалио и директорки пројекта Маји Милошевић Милојић, која од почетка посвећено и истрајно ради на пројекту Управљање отпадним водама.

Градоначелник је истакао да је Лесковац пример добре праксе, јер се ради о великом и важном пројекту за наш град вредном 26 милиона евра, почев од колектора који је финансирало Министарство са 464 милиона динара, преко Линије воде са 10,4 милиона евра, ЕУ, затим и Линије муља, такође Министарство, са 497,5 милиона динара. Поменуо је и ОРИО пројекат вредан 8 милиона евра, донацију Краљевине Холандије, путем кога ће 20 хиљада еквивалената у 16 насељених места добити канализациону мрежу.

У исто време на Постројењу је извршена инспекција дела машинске опреме Фазе 1 - Линије воде, која није била пуштена у рад и која је до сада била конзервирана,  од стране овлашћених сервисера из Аустрије у оквиру уговорне обавезе извођача радова на Линији муља, а  све у циљу  припремних радова за пуштање у рад. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија