wrapper

У сали Скупштине града Лесковца, одржан је пријем за тридесет и двоје будућих ученика и кадета Средње стручне војне школе, Војне гимназије, Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије.

Будућим ученицима и кадетима обратила се др Јасмина Ранђеловић, заменик градоначелника, пожелевши им пуно успеха у даљем школовању:

„ Школујући се у војним школама и академијама нећете стећи само формално образовање, него и усвојити вредности због којих ћете израсти у квалитетне и часне људе.

Сигурна сам да ћете осветлети образ родитеља, али и града и државе. Град Лесковац ће остати ваш верни партнер и подршка на изабраном путу, ствараћемо квалитетније услове за живот како бисте се након студија вратили у ваш родни крај.“

Начелник Јабланичког управног округа, том приликом, истакао је следеће:

„Велику част и задовољство ми представља то што Јабланички управни округ има овакве младе људе који су се припремили да преузму одговорност и да изаберу одговоран посао којим ће се бавити у будућности.

Током школовања, научићете шта значи ред, рад и дисциплина, али и шта значи другарство и пријатељство.“

Начелник регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић поздравио је све присутне и честитао на избору:

„У војне школе примљено је 32 кандидата и то: 13 у Средњу стручну војну школу, 8 у Војну гимназију, 11 у Војну академију, или из града Лесковца 18 кандидата, из општине Власотинце и Лебане по пет кандидата, општине Медвеђа 3 кандидата и из општине Бојник 1 кандидат“.

Испред примљених кандидата обратио се Стефан Цветковић, досадашњи ученик Војне гимназије у Београду, а будући кадет Медицинског факултета Војномедицинске академије:

„Хвала вам што нас оваквим пријатним гестом подржавате и храбрите на изабраном животном путу, што нас подстичете на међусобно дружење и упознавање на локалним оквирима Јабланичког округа из кога потичемо.“

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија