wrapper

Од укупно 20 чланова Параолимпијског тима чак двојица су становници града Лесковца. У питању су бициклисте Милан Петровић и Горан Шмелцеровић, који ће 31.08. и 03.09. бранити боје наше државе. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је у раним јутарњим часовима у Свечаној сали града званично пожелео срећу бициклистима на овом престижном такмичењу истакавши:

„То је за нас велика част и привилегија. Најмање што смо могли да за њих учинимо је да их финансијски подржимо сумом од 300 хиљада динара које ће они искористити да покрију трошкове организације и набавке опрме. Ви сте наши хероји без обзира на пласман и медаље које ћете сигурно освојити. Оно што сте до сада успели да постигнете је вредно дивљења и свима нама могу послужити као пример какав народ и какву земљу представљате. Наши најбољи амбасадори су спортисти попут Милана, који је носилац Октобарске награде града Лесковца за 2011. годину и најбољи спортиста 2020. и Горана, који ће, ево сада први пут износим ову информацију, бити мој кандидат за Октобарску награду ове године.

Хвала вам на вансеријском труду, раду и огромној енергији. Уверен сам да ћемо се по повратку из Јапана заједнички радовати. Срећно," - казао је градоначелник који је српским такмичарима поклонио заставу града.

Он је говорио о значајним издвајањима локалне самоуправа града Лесковца из буџета за спорт у износу од 95 милиона динара, те сумама које се издвајају за функционисање СРЦ Дубочица, али и константна улагања у спортске терене за које у последњих неколико година издвојено преко 60 милиона динара.

На лепим речима и помоћи захвалио је Милан Петровић и уручио градоначелнику мајицу параолимпијског тима Србије.

– Трудићемо се максимално, жељни смо трке и желимо да у што бољем светлу представимо наш град и нашу земљу – нагласио је Милан Петровић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија