wrapper

Лесковачки Карневал, ове године 15. по реду, се вечерас званично затвара, програм за све узрасте је обухватио радионице за децу, карневал мажореткиња, љубимаца, фризура, face and body painting, фестивал ватре, велики дечји маскенбал итд.; улице су шарене од маски и костима.

Градоначелник Лесковца и председник FECC-a за Србију др сци. мед. Горан Цветановић се данас састао са представницима осталих карневалских градова у сали Јабланичког управног округа којима је приликом обраћања казао:

„Град Лесковац има дугу карневалску традицију коју ми оваквим окупљањима настојимо да очувамо и ојачамо. С обзиром на то да прошле године због ситуације са вирусом корона нисмо успели да организујемо наше традиционалне манифестације, ове сезоне Карневал одржавамо у смањеном капацитету, али са истим квалитетoм и богатим програмом."

"Као ваш данашњи домаћин, али и председник Федерације Европских карневалских градова Србије тежим константном подизању квалитета и промоцији карневалског покрета.

Желим вам да се лепо проведете и уживате вечерас у шаренилу боја главне карневалске поворке. ЈАСУ, ЈАСУ, ЈАСУ!," - додао је градоначелник Цветановић.

Александар Цицимов, потпредседник борда FECC-а, се такође обратио, честитао петнаестогодишњи јубилеј и притом казао:

"Преносим вам поздраве нашег председника Ларс Алгела који се извињава јер због породичних обавеза није данас присутан, и преносим његово обећање да ће следеће године бити на вашем Карневалу. За ових 15 година Лесковац је обновио своју традицију, али је и уградио једну формулу која је дала резултате, утемељио неколико фантастичних карневалских група које су ставиле печат не само на овом Карневалу, већ свуда где су наступали, препознатљиви по својим кореографијама. Да је Лесковац значајна карика у ФЕКК-у говори и податак да је и први и други председник из Лесковца, а то значи да га сви у Србији подржавају, а FECC Србије је једна од озбиљнијих секција FECC-а у нашој великој фамилији."

Обратио се и Александар Васојевић, члан борда FECC-а, и рекао:

"Лесковац је препознатљив по маскама, а то показује и чињеница да како најмлађи, али и најстарији Лесковчани воле Карвневал, то нам је доказао синоћ и маскенбал за децу која су синоћ својеручно, заједно са родитељима, правили костиме које смо гледали синоћ на њиховом дефилеу, а то значи да Лесковац воли Карневал, да Лесковачани уживају у њему и да му дају једну велику подршку, а то је петнаестогодишњи озбиљан рад и велика традиција која иза тога стоји, као и подршка градоначелника Цветановића."

Владан Коцић из Раковице пореклом из Лесковца је похвалио лесковачки карневал истакавши да се он посебно истиче због људи који су дивни и гостољубиви. „То je једна дивна промоција карневализма, домаћински приступ, и још једном користим прилику да се захвалим свима у Лесковцу на челу са председником који нас увек лепо дочека а од овог града је направио град полета и ентузијазма, град напретка што је у нашој земљи јако важно, посебно зато што се сада боримо са корона вирусом који је ухватио цео свет.“

Мирољуб Радивојевић из Туристичке организације Лесковац се захвалио представницима FECC-a не присуству али и граду Лесковцу на помоћи и организацији. „Желим свима вама да се лепо проведете уз традиционални карневалски поздрав ЈАСУ, ЈАСУ, ЈАСУ!“

Представник FECC-a Црне Горе и заменик предсеника општине Тиват Горан Божовић је такође говорио на данашњем пријему и рекао да се не слаже са констатацијом да је 15 година одржавања лесковачког карневала мали јубилеј, већ веома значајан, у Србији, региону и свету и казао: „Увек ћемо са задовољством подржати Карневал Лесковац и трудити се да никада не прође без присуства група из Црне Горе. Надамо се да ће карневали већ следеће године бити организовати у пуном капацитету, а не као сада због пандемије. Желим Лесковцу пуно успеха и још много прослава јубилеја у будоћности.“

Небојша Коцић, директор ТОЛ-а је казао „Трудили смо се да направимо добар карнавал, жао ми је што неке карнавалске групе нису успеле да дођу због пандемије вируса корона. Желим присутнима да се захвалим на доласку, желим вам леп провод и да понесете што боље утиске из Лесковца.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија