wrapper

У хотелу Crowne Plaza у Београду, данас је одржана промоција 32. Роштиљијаде.

Промоцији су присуствовали заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић, директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић, и естрадене звезде са наше музичке сцене које ће наступати на овогодишњој манифестацији – Весна Змијанац, Гоца Тржан и Кики Лесендрић.

На почетку промоције обратила се заменица др Димитријевић која је истакла:

„Лесковац је град који се развија великом брзином, ми тежимо ка томе да осавременимо и побољшамо квалитет живота на свим пољима, али се истовремено залажемо за очување и утемељење традиције. Роштиљијада је један од најзапаженијих манифестација у региону која сваке године протекне у најбољој атмосфери, у свет пошаље најлепшу и најрепрезентативнију слику Лесковца, и угости огроман број посетилаца из земље и иностранства.

Квалитет лесковачке кухиње деценијама уназад превазилази границе наше земље, а наш град је и поносни носилац чак три бренда, лесковачког ајвара и спрже и роштиљ меса. Више од 3 деценије Роштиљијада Лесковац поставља на врх туристичке понуде Србије са озбиљним бројем посетилаца што је прошле године потврђено наградом за најбољу туристичку манифестацију Туристички цвет.“

У свом обраћању директор ТОЛ-а Небојша Коцић говорио је културно-забавном програму и истакао да је прошлогодишња лесковачка „Роштиљијада“ добитник највећег националног туристичког признања “Туристички цвет” у категорији за најбољу манифестацију.Ова престижна награда је додатни мотив и подстрек за још упорнији и активнији рад Туристичке организације града Лесковца усмерен на развој туристичких потенцијала и промоцију туристичких производа града. Коцић је најавио све новине које поситиоце очекују на овогодишњој „Роштиљијади“. По први пут, вечерњи концерти ће бити одржани на новом градском тргу, а једна од новина је то што ће се осим такмичења ученика угоститељских школа које ће бити организовано у Трговинско-угоститељској школи, сва остала такмичења одржати на отвореном, у етно комплексу Шоп-Ђокић.

Након конференције за све присутне приређен је коктел и дегустација лесковачких специјалитета са роштиља.

Овогодишња 32. „Роштиљијада“ одржаће се од 22. до 28. августа. Покровитељ манифестације је Град Лесковац, организатор Туристичка организација града Лесковца, суорганизатор Мелос естрада.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија