wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић данас је са директором Туристичке организације Лесковац Небојшом Коцић, Драганом Мирковић, Жељком Јоксимовић, и директором Апатинске пиваре Владимиром Новаковић представио 29. Роштиљијаду која се у Лесковцу одржава од 27. августа до 2. септембра 2018. године.

На конференцији за медије, одржаној у београдском хотелу Crowne Plaza, Цветановић је Роштиљијаду представио као један од брендова Лесковца, који овај град уцртава на светску мапу гастрономије и туризма.

„Ове године прослављамо 29. рођендан и полако се припремамо за јубилеј који нас очекује следеће године. Као што знате, прошле године Роштиљијаду је отворио председник Србије господин Александар Вучића и сваке године посети је око 700 хиљада посетилаца, што говори у прилог чињеници да је ово једна од најпопуларнијих и најпосећенијих манифестација у Србији. Ми се свакако трудимо да је сваке године побољшамо и унапредимо, а са именима попут Драгане Мирковић и Жељка Јоксимовића смо на добром путу. Даћемо све од себе да за све наше госте Роштиљијада буде доживљај за памћење“ обећао је градоначелник Лесковца на данашњој конференцији и подсетио да су Лесковчани поносни носиоци три гастрономска бренда: роштиљ меса, ајвара и спрже.

Драгана Мирковић и Жељко Јоксимовић изразили су велико задовољство што следеће недеље наступају у Лесковцу, рекавши да се увек радују доласку у наш град који им представља асоцијацију на добар укус.

Директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић најавио је све новине које посетиоце ове године очекују, попут истоветних тезги, лутки „Роштиљка“ и „Роштиљке“ и додао да је више од половина закупаца тезги из Лесковца, што враћа стари сјај овој манифестацији.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија