wrapper

У Свечаној сали Медицинског факултета у Нишу градоначелнику Лесковца др сци. мед Горану Цветановићу уручена је ,награда у виду захвалнице за најчитанији рад у 2017. години у међународном часопису из области биомедицинских наука Acta medica Medianae.

„Изузетна ми је част и задовољство што сам у присуству председника Скупштине Лекарске коморе, др Гордане Лучић и председника Регионалне лекарске коморе Југоисточне Србије, проф. др Бориса Ђинђића, на овом врло значајном скупу. Пре 3 године одбранио сам докторат са темом „Утицај акутних хроничних компликација на квалитет живота оболелих од дијабетеса“, који сам имао част да представим и у Лос Анђелесу, на позив Лекарске коморе САД. Сматрам да, у складу са професијом, као специјалиста интерне медицине, и у складу са функцијом коју тренутно обављам морам водити рачуна о квалитету живота, и управо је квалитет живота тема којом се мој рад бави. Захваљујем се Лекарској комори која има предивне професоре који имају знање и квалитет и који то знање знају да пренесу и који омогућавају да се лекари баве научним радом, али имају и велики број стручних састанака где лекари размењују своја искуства и што је најбитније могу то искуство имплементирају у пракси и пренесу на млађе генерације“ – казао је градоначелник Цветановић на скупу. Он није крио задовољство поводом уручења награде додавши да је велика част када се добије признање за рад коме се озбиљно пруступи.

Данас се на Медицинском факултету новинарима обратио и проф. др Борис Ђинђић, председник Регионалне лекарске коморе за југоисточну Србију и редовни професор на Медицинском факултету у Нишу. Он је истакао да је данашњи скуп пре свега намењен лекарима из југоисточне Србије да би они увидели да је Лекарска комора заиста њихова друга кућа, и да ће комора наставити да подржава све стручне и научне активности. С тим у вези је организована презентација међународног медицинског часописа са овог простора а додељене су и награде ауторима најбољих радова.

„Рад др Горана Цветановића и још пет проглашени су најбољим од стране EBSCO базе из САД где је часопис Acta Medica Medinae индексиран зато што су највише читани, прегледани, преузимани и коришћени као основа за писање других радова“ – рекао је професор Ђинђић.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић добио је захвалницу поводом рада „Клиничке и епидемиолошке карактеристике акутног коронарног синдрома и исход лечења у Јабланичком округу“.

Захвалницу је уручена од стране Лекарске коморе Србије и уредништва часописа Acta medica Medianae. 

Градоначелник Цветановић је награду преузео у присуству колега и сарадника који су учествовали у изради рада.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија