wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је данас са својим сарадницима и новинарским екипама обишао почетак радова на рехабилитацији на деоници државног пута другог реда број 158 Ниш-Лесковац.

Радови се изводе у потезу од села Залужња до Лесковца. Вредност ове инвестиције износи 45 милиона динара, средства за реализацију уговора обезбедило је Јавно предузеће „Путеви Србије“, док је извођач „Траце ПЗП“ из Врања.

Радови се изводе из програма редовног одржавања државних путева и обухватају изравнавајући слој асфалта, хабајући слој и израду банкина од туцаничког застора биће изведени у две фазе у дужини од по 2 километара. Са првом фазом се кренуло јуче, док ће се са другом кренути одмах након завршетка прве.

„Подсетићу вас да је Јавно предузеће „Путеви Србије“ за рехабилитацију улице Јужноморавских бригада и Нишке улице издвојило скоро 7 милиона динара. Такође, ово предузеће је за лесковачке улице издвојило гребани асфалт у количини од 9000 кубних метара у вредности од 9 милиона динара. Са улагањем у улицу у којој се тренутно налазимо, долазимо до закључка да су „Путеви Србије“ у Лесковац уложили преко 60 милиона динара, што показује да наш град има велико поверење и уважавање Владе Републике Србије“ , рекао је др Цветановић.

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић је рекао да је планирани рок за завршетак радова 15 дана у зависности од временских услова, и искористио је прилику да апелује на грађане да буду стрпљиви у току трајања радова како би извођачи квалитетно одрадили свој посао.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија