wrapper

Два зида на Прихватилишту за жртве насиља у породици реконстуисана су средствима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре преко Невладине организације „Апел“. Поред реконструкције два зида замењени су олуци и опшивке на објекту.

Тим поводом одржана је конференција за медије на којој је помоћник градоначелника Андрија Атанасковић рекао следеће:

„У последњих пет година, а на основу Закона о социјалној заштити, Центар за социјални рад Лесковац је, уз помоћ града Лесковца, лиценцирао велики број услуга. Свакако највећи успех је лиценцирана услуга ,, Прихватилишта за жене и децу жртава насиља у породици – сигурна кућа“Ову услугу Центар за социјални рад Лесковац пружа у реновираном објекту који је адаптиран и уређен средствима локалне самоуправе и локалних привредника и појединаца. Град Лесковац, издваја значајна финансијска средства и за рад прихватилишта за жену и децу, жртве насиља у породици – Сигурна кућа. У реконструкцију објекта, град је у предходном периоду уложио преко 3 милона динара. У овој години је из градског буџета, планиран износ од милион динара, за рад и функционисање Сигурне куће.“

Председник удружења „Апел“ Ивица Станковић казао је да је ово удружење реализовало пројекат у вредности од милион и сто хиљада динара и подсетио да је уз подршку Града и Министарства, уз успешну сарадњу реализовало три пројекта, међу којима је изградња мобилијара у дворишту Прихватилишта.

Директор Центра за социјални рад Предраг Момчиловић се осврнуо на рад Сигурне куће, подсетивши да је реконструкцију финансирао Град Лесковац и захвалио се на свим напорима које градоначелник лесковца, др Горан Цветановић чини како би Сигурна кућа функционисала на адекватан начин.

„Прихватилиште, односно Сигурна кућа, у овом објекту се налази од 2015. године, а 2016. године добила лиценцу за рад. У Сигурној кући је од почетка године боравило око 20 жртава насиља у породици, а тренутно су ту две кориснице и Центар предузима све мере да се оне осећају сигурно и безбедно.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија