wrapper

Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић одржао састанак са Владимиром Прокоповићем, једним од најуспешнијих младих предузетника не само у Лесковцу већ и шире. Господин Прокоповић који је добитник Окробарске награде града Лесковца медаље за 2016. годину је оснивач и власник фирме Progen solutions са звањем доктора наука стеченим у Немачкој. Иако је Прокоповић током школовања у иностранству имао бројне понуде да каријеру настави у највећим светским метрополама, он се 2016. године вратио у свој град како би стечено знање почео да примењује у пракси у Лесковцу. Током састанка на којем је Прокоповић изнео своје планове за даљи развој и проширење његовог предузећа, градоначелник је похвалио не само знање, стручност и иновативност, већ и хуманост и локалпатриотизам, који красе овог младог момка који је у јеку пандемије институцијама града донирао 20.000 литара натријум хипохлорита.

Градоначелник је овом приликом похвалио још једну компанију лесковачке хемијске индустрије ДЦП Хемигал која је током епидемије вируса корона помагала здравственим институцијама и надлежним Одељењима Градске управе, док је у току првог таласа пандемије породица Денић уплатила милион динара на донаторски рачун града Лесковца чиме су дали додатни допринос борби против заразне болести Ковид-19. ДЦП Хемигал, носилац Октобарске награде града Лесковца за 2018. годину је у адаптацију магацина, проширење производње, односно отварање новог производног погона и енергетску ефикасност зграда уложио око 500.000 евра, што ће додатно унапредети пословање.

Градоначелник је направио паралелу између Владимира Прокоповића и Игора Денића, који и поред многобројних пословних обавеза део свог времена посвећују младим и талентованим људима у свом родном граду, Владимир Прокоповић као председник Комисије за доделу награда Фонда за младе таленте, а Игор Денић као члан Управног одбора РК Дубочица 54.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија