wrapper

У организацији Савеза за школски спорт Лесковац јуче и данас је у простору СРЦ Дубочица организовано школско такмичење у стоном тенису.

На јучерашњи дан такмичило се 40 ученика из десет основних школа, а данас се представило 20 такмичара средњошколаца.

Такмичаре који су данас наступали су обишли министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, који у Лесковцу борави ради договора о изградњи откупљивачког центра за парадајз и паприку, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и председник Стонотениског савеза Србије Александар Каракашевић.

Такмичарима и присутним медијским екипама обратио се члан Градског већа Стефан Китановић и рекао:

„Учествовање деце на спортским догађајима је од изузетне важности. Важно је за њихово одрастање у свим земљама које желе да имају здраву нацију. Град Лесковац на челу са градоначелником Цветановићем је показао и доказао да поред свега осталог, Лесковац постаје препознатљив као град спорта. Од свега 18 милиона динара колико се некада издвајало за спортске клубове и организације, данас смо дошли до цифре од 95 милиона динара, осим тога средства су усмерена и ка СРЦ Дубочици, за који се сваке година издваја око 100 милиона динара“ и подсетио да су представници локалне самоуправе јуче обишли радове на изградњи стадиона, где ће бити уложен 21 милион евра.

„Прва игра стоног тениса се одиграла 1890. године, потиче из Енглеске, а прво првенство је одржано 1926. у Лондону. Верујем да је присуство господина Каракашевића добра мотивација свој деци која се такмиче да буду још боља и успешнија“ – закључио је Китановић и такмичарима пожелео срећу.

Александар Каракашевић, председник Стонотениског савеза Србије се захвалио на позиву и казао:

„Много ми је драго што данас овде видим оволико људи. Лесковац је град у којем сам често боравио и мислим да сам у својој каријери управо највише медаља освојио овде. Много сам сарађивао са вашом суграђанском Татјаном Манчић, једином освајачицом медаље из Србије у сениорској конкуренцији. Школски спорт је веома важна ствар, и главни циљ свима треба да нам буде што боља промоција свих врста спортова у школама, а ми ћемо као савез покушати да у све школе убацимо столове за стони тенис.“

Данас се обратио и Иван Цветановић, председник Савеза за школски спорт Лесковац:

„Победници са такмичења ће имати прилике да се представе на републичком такмичењу које ће бити одржано новембра месеца. За победнике смо спремили медаље и пригодне поклоне, школе које су екупно учествовале ће добити комплет рекета, а сви учесници мајице и дипломе. Сарадња са директорима школа је добра и трудимо се да унапређујемо школски спорт, од града добијамо средства и наставићемо да децу укључујемо у све спортове.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија