wrapper

Лесковачки савез спортова и Полицијска управа Лесковац организовали су у недељу турнире у футсалу и баскету у оквиру пројекта "Спорт у полицији".

Турнири су део пројекта који се спроводи у сарадњи Министарства унутрашњих послова и Спортског савеза Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта.

На турниру у футсалу учествовало је 6 екипа: "Лесковац", "Север", "Југ", "Спасиоци", "Бојник" и "Медвеђа". Екипе су биле подељене у 2 групе, а у финалу су се састали екипе Лесковац и Спасиоци. Фаворит турнира, екипа Лесковца је у финалу победила екипу ватрогасаца - спасилаца резултатом 6:0.

На турниру у баскету "3x3" учествовале су 4 екипе, које су играле свака са сваком. Победник турнира је екипа "Север".

Победници турнира у футсалу и баскету изборили су пласман на регионално такмичење које ће бити организовано у Нишу. Победници регионалних такмичења надметаће се на финалном турниру Спортског савеза Србије и Министарства унутрашњих послова који ће бити организован на Kопаонику.

Поред футсала и баскета, у оквиру пројекта "Спорт у полицији" биће организована такмичења и у другим спортовима. ПУ Лесковац имаће екипу на регионалном такмичењу у Нишу у одбојци где наступају комбиноване, женско - мушке екипе. У џудоу ће наступити такмичари у категоријама до 81 и 100 килограма, док ће у атлетици на Kуперовом тесту наступтии двојица представника, као и један такмичар у трци на 400 метара.Евентуалним победама на регионалном такмичењу у Нишу наши такмичари ће такође стећи право наступа на завршним такмичењима на Kопаонику.

Лесковачки савез спортова захваљује Спортском центру Дубочица, Градском фудбалском савезу Лесковац, Фудбалском савезу Јабланичког округа и Регионалном кошаркашком савезу јужне Србије на подршци и помоћи у организацији турниа у футсалу и баскету, који су организовани у оквиру пројекта "Спорт у полицији".

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија