wrapper

Данас је организован пријем за челнике компаније Статовац Комерц у Кабинету градоначелника Лесковца др Горана Цветановића како би се озваничила куповинa парцеле у Зеленој зони у вредности од 41,5 милиона динара, након чега је одржана конференција за штампу.

Статовац Комерц, компанија која се 30 година успешно бави производњом и извозом канцеларијског и школског програма, је први локални привредник који је изразио интересовање за земљиште у овом делу индустријске зоне и путем јавне лицитације купио парцелу на којој ће изградити модерни дистрибутивни центар.

Градоначелник је овом приликом истакао да се Лесковац као град са повољним пословним окружењем не зауставља на путу свог просперитета, те да локална самоуправа континуирано улаже напоре како би се унапредила све сегменте живота Лесковчана. Он је изразио своје задовољство због чињенице да је Статовац прва лесковачка компанија која улаже у земљиште у Зеленој зони, поред британске компаније Аптив која је почетком године својом инвестицијом вредном 25 милиона евра оживела индустријски део града. Он је додао да отварање нових и ширење постојећих компанија значајно утиче да задржавање и просперитет локалне заједнице, али и квалитет живота.

„И када кажу да Лесковац напуштају успешни, млади и образовани, ја се не бих сложио у потпуности. Миграције су увек биле природна ствар и увек ће их бити, тешко је вратити оне који су отишли али ми радимо на томе да задржимо оне који саса живе у нашем граду. У прилог томе говори и данашњи дан када локални инвеститор, који има све предуслове за одлазак у иностранство, јер има своју експозитуру у Хонгконгу, и има средстава да гради било где у иностранству, он је одлучио да своју компанију шири управо у свом граду.“

Град Лесковац цени и подржава све који инвестирају и доприносе развитку привреде и економије и зато ће из буџета града бити издвојена сума од 30 милиона динара за изградњу саобраћајнице у дужини од 500 метара, атмосферске канализације и постављање уличног осветљења на парцели где ће Статовац изградити објекат.

Директор компаније Статовац Марко Марковић се захвалио Локалној самоуправи на успешној и плодоносној сарадњи која представља значајан помак и искорак у будућем пословању. „Трудимо се да испратимо критеријуме и потребе наших суграђана, постепено проширили смо пословање на територији целе Србије да би данас извозили у 15 земаља у региону и Европској Унији. Изградња најсавременијег дистрибутивног центра на овом земљишту, прва од три зацртане фазе, креће ускоро.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија