wrapper

Након пет фестивалских дана, на коме је приказано 16 филмова из нове регионалне продукције, од којих је 13 било у такмичарском програму, а ван конкуренције још четири претпремијере домаћих серије, као и селекција студентских филмова и доделом награда овогодишњим победницима фестивала пред препуном салом Народног позоришта, након тога и претпремијерним приказивањем прве епизоде нове сезоне серије “Сенке над Балканом“ завршен је 12. Лесковачки интернационални фестивал филмске режије.

Гран-при ЛИФФЕ-а „Живојин Жика Павловић“ припала је македонској редитељки Теони Стругар Митевској за најбољу режију на завршној вечери овог јединственог фестивала филмске режије.

„Живела уметност, живео ауторски филм, живела бескомпромисност, живела храброст у духу црног таласа, живео добар филм!“

Овај величанствени фестивал затворио је глумац Мима Караџић истичући да је ова три дана уживао у Лесковцу и да му је жао што се вечерас затвара фестивал.

„Јуче је било лепо време. Каже Лазар Ристовски ајде да прошетамо мало по сунцу. Изађемо и шетамо, људи нас гледају са осмехом, сликамо се. Боже, колико лепих жена. Наравно, има и мушкараца, али толико лепих жена. Лесковац је као познат по ћевапима. Ја вам кажем, лепше су жене, него ћевапи,“ – казао је Мима Караџић истичући да је најбоље фестивал затворити стихова. Фестивал је затворен уз рецитовање песме „Пролеће“ Витомира Николића.

Пре почетка премијерне епизоде, скупу се поклонио популарни глумац Андрија Кузмановић који игра једну од главних улога у серији „Сенке над Балканом“.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија