wrapper

У Трговинско-угоститељској школи данас је одржамо такмичење мајстора роштиља у припреми јела са роштиља.

На такмичењу је учествовало 5 екипа из Лесковца, Чачка и из Макарске.

У име локалне самоупораве такмичаре и жири у саставу, Саша Мишић, Ивица Здравковић и Славиша Митровић, поздравила је Кристина Васиљковић.

„Желим добродошлицу гостима из других градова у наш диван Лесковац. Окупили смо се овде, у једној од најуспешнијих средњих школа нашег града присуствујемо такмичењу у спремању специјалитета са роштиља у склопу јубиларне 30. Роштиљијаде“ – казала је Васиљковићева и пожелела срећу свим такмичарима пред којима је тежак задатак.

„Ових дана Лесковац је центар добре забаве и хедонизма. Бројни туристи који долазе у наш град могу да уживају у надалеко чувеним гастрономским специјалитетима са роштиља“ – додала је Васиљковићева и пожелела срећу ученицима средњих угоститељских школа и на сутрашњем такмичењу које се такође одржава у Трговачко-угоститељској школи.

Саша Мишић, председник жирија и инструктор хорека система присутним медијима пренео је своје утиске и казао да су такмичари ефикасни, да се такмиче великог срца и креативни.

„Као и Лесковац и такмичари креативно раде. Такмичење је подељено у три дела, пратимо рад такмичара, укус спремљеног јела и аранжман“ – истакао је Мишић и рекао да је Лесковац центар када је у питању припрема роштиља и да је ово јело међународни деликатес.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је такође такмичарима пожелео успешан рад, као и пуно успеха у раду новом руководстви Трговачко-угоститељске школе.

На такмичењу су уручене захвалнице градоначелнику др Горану Цветановићу, директору ТОЛ-а, директорки школе Драгани Ивановић и председнику жирија Саши Мишићу.

Свеукупни победник данашњег такмичења је Миљан Коцић из Високе пословне школе у Лесковцу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија